LAPPAS CLIVANEX ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

  • Αρχική
  • Εταιρεία
  • Μηχανήματα
    • Αρτοποίηση
    • Αρτοκλίβανοι
    • Γραμμες για λεπτή ζύμη και ethnic προϊόντα
    • Ζαχαροπλαστική
    • Σφολιατοειδή
    • Κουλουροποιΐα
    • Βιομηχανική Αρτοποιία
    • Συσκευασία
    • Ζυμαρικά
  • Προϊόντα
    • Σφολιατοειδή
    • Αρτοποιήματα
    • Λεπτή Ζύμη - Φύλλο
    • Έθνικ Προϊόντα
    • Ζυμαρικά
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • Πελάτες
  • Αντιπροσωπείες
  • Νέα
  • Επικοινωνία
  • ελληνικά
  • English (UK)
JLappas

  • Αρχική
  • Προϊόντα
  • Αρτοποιήματα
  • Ζύμη
  • Παραδοσιακό Ψωμί
  • Καρβέλια
  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • Κριτσίνια
  • Παξιμάδια
  • Τσουρέκια
  • Τόστ
  • Φρυγανιές
  • Μπαγκέτα
  • Τσιαπάτα
  • Ψωμί βρώμης
  • Ψωμί βύνης
  • pumpernickel
  • Bagel
  • Μάφιν
  • Μπαπ
  • Μπριός
  • Brezel
  • Κουλουράκια
  • Μπισκότα
  • Πίτσα
  • Ζύμη

    Ζύμη

    Ζύμη - Ζυμάρι είναι μία παχιά και μερικές φορές ελαστική πάστα που παρασκευάζεται από μια ποικιλία αλεύρων και νερού. Συνήθως για την παρασκευή ζυμαριού χρησιμοποιείται άλευρο από σιτάρι αλλά πολύ συχνά χρησιμοποιούνται και άλευρα από αραβόσιτο, ρύζι, σίκαλη, όσπρια καθώς και ποικιλίες δημητριακών που καλλιεργούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Η βασική σύσταση του ζυμαριού είναι αυτή με την οποία παρασκευάζεται το ψωμί. Τα συστατικά της βασικής ζύμης ψωμιού είναι άλευρο και νερό. Προσθέτοντας συμπληρωματικά συστατικά στην ίδια βάση νερού και αλεύρου όπως βούτυρο ή λάδι, γάλα, χυμούς φρούτων (μούστο, πορτοκάλι) ή λίπη και αρωματικές ουσίες (βανιλλίνη, γλυκάνισος, μαστίχα) αυγά ή ζυμομύκητες π.χ. μαγιά κι άλλους διογκωτικούς παράγοντες π.χ αμμωνία, το αποτέλεσμα του παρασκευάσματος διαφοροποιείται. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια μεγάλη ποικιλία από γλυκά ψωμιά, κουλούρια, φρυγανιές, βουτήματα και μπισκότα, κέικ, λουκουμάδες, πίτες, χυλοπίτες και άλλα ζυμαρικά, γλυκά, πίτσες και πολλά άλλα.
    https://el.wikipedia.org/wiki/Ζυμάρι
    https://en.wikipedia.org/wiki/Dough

    Read more

  • Παραδοσιακό Ψωμί

    Παραδοσιακό Ψωμί

    Το ψωμί (αρχ. άρτος) είναι βασικό είδος τροφίμου με ιδιαίτερη θρεπτική αξία. Ανήκει στην παραδοσιακή διατροφή. Το ψωμί είναι η βασική τροφή στην Ευρώπη, αλλά και στους πολιτισμούς της Αμερικής, της Μέσης Ανατολής (όπου έχει σχήμα πίτας) και της Βόρειας Αφρικής, σε αντίθεση με την ανατολική Ασία, όπου η βασική τροφή είναι το ρύζι. Γνωστό και ως «η ουσία της ζωής», το ψωμί παρασκευάζεται εδώ και 30.000 χρόνια. Θεωρείται η πλέον πλήρης και φτηνή τροφή και θεωρείται βασικό βοηθητικό τρόφιμο σε περιόδους ακραίας διατροφικής ένδειας.
    Πίτα : είναι ένα αρχαίο είδος ψωμιού με προζύμι διαδεδομένο στη Μέση Ανατολή, Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
    Λευκό ψωμί : γίνεται από αλεύρι που περιέχει μόνο τον κεντρικό πυρήνα του κόκκου (ενδοσπέρμιο).
    Μαύρο ψωμί : γίνεται με ενδοσπέρμιο και 10% πίτουρο. Μπορεί επίσης να αναφέρεται σε άσπρο ψωμί με προσθήκη χρωστικών (συχνά καραμέλα) για να γίνει καφέ. Συνήθως συναντάται στην Αμερική, όπως ψωμί ολικής αλέσεως
    Ολικής αλέσεως ψωμί : περιέχει το σύνολο του κόκκου σιταριού (ενδοσπέρμιο, πίτουρο, και φύτρο). Είναι επίσης γνωστό ως ""whole-grain" ή "whole-wheat bread"
    Roti: είναι ένα ολικής αλέσεως βάση ψωμί που τρώγεται στη Νότια Ασία. Chapatti : είναι ένας τύπος Roti. Naan: είναι ένα προζυμένιο ισοδύναμο με αυτά.
    Σίκαλης ψωμί : που γίνεται με αλεύρι από κόκκο σίκαλης . Έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από πολλούς κοινούς τύπους ψωμιού και συχνά είναι πιο σκούρο στο χρώμα και με ισχυρότερη γεύση. Είναι δημοφιλές στη Σκανδιναβία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τις χώρες της Βαλτικής και της Ρωσίας.
    Άζυμο ψωμί ή matzo: δεν περιλαμβάνει μαγιά, ώστε να μην φουσκώσει.
    Προζυμένιο : ψωμί που γίνεται με προζύμι χρησιμοποιώντας βακτήρια, αντί μαγιά αρτοποιίας.
    Flatbread: είναι συχνά απλό, γίνεται με αλεύρι, νερό και αλάτι, και στη συνέχεια διαμορφώνεται σε πεπλατυσμένο ζύμη, Επίσης είναι άζυμο, γίνονται χωρίς μαγιά ή προζύμι.
    Παξιμάδι : είναι ένα επίπεδο και ξηρού τύπου ψωμί ή κράκερ, που περιέχει κυρίως αλεύρι σίκαλης.
    Γρήγορα ψωμιά: συνήθως αναφέρεται σε ένα ψωμί πους ως μαγιά συνήθως χρησιμοποιείται το μπέικιν πάουντερ και η μαγειρική σόδα, και μια ισορροπία των όξινων με τα αλκαλικά συστατικά. Παράδειγμα κρέπες και βάφλες, μάφιν και κέικ καρότου, μαύρο ψωμί Βοστώνης και το ψωμί μπανάνας.
    χωρίς γλουτένη ψωμιά: έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της ανακάλυψης ότι οι άνθρωποι επηρεάζονται από δυσανεξία στη γλουτένη. Το χωρίς γλουτένη ψωμί γίνεται με άλευρα από μια ποικιλία υλικών όπως τα αμύγδαλα, το ρύζι, το καλαμπόκι, ή όσπρια όπως φασόλια, αλλά δεδομένου ότι αυτά τα άλευρα στερούνται γλουτένης δεν μπορούν να διατηρούν το σχήμα τους, καθώς αυξάνονται και ψίχα τους μπορεί να είναι πυκνή με λίγο αερισμό. Πρόσθετα όπως, κόμμι γκουάρ, υδροξυπροπυλο μεθυλοκυτταρίνη (HPMC), άμυλο αραβοσίτου, ή τα αυγά χρησιμοποιούνται για την αντιστάθμιση της έλλειψης γλουτένη.
    https://el.wikipedia.org/wiki/Ψωμί
    https://en.wikipedia.org/wiki/Bread

    Read more

  • Καρβέλια

    Καρβέλια

    Ονομα συνυφασμένο με την λαικη παράδοση, ψωμί στρογγυλού σχήματος το πλεον διαδεδομενο , που συναντάται στα ελληνικα παραδοσιακά αρτοποιία

    Read more

  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης

    Κουλούρι Θεσσαλονίκης

    Το κουλούρι είναι ένα έδεσμα από ψωμί και σουσάμι, με σχήμα τροχού, δηλαδή ένα σχήμα κύκλου που σχηματίζεται από ένα κυλινδρικό κομμάτι ψωμιού.
    Τα κουλούρια είναι ένα οικονομικό και εύκολο στην κατανάλωση έδεσμα το οποίο συνήθως πωλούν υπαίθριοι πωλητές που ονομάζονται «κουλουρτζήδες» ή «κουλουράδες».
    Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κουλουριών σε σχέση με το μέγεθος αλλά και την ποιότητα του ψωμιού. Όσον αφορά το μέγεθος υπάρχουν τα συνηθισμένα, απλά κουλούρια, με μικρή διάμετρο, τα «μεγάλα» κουλούρια, τα οποία έχουν μεγαλύτερη διάμετρο και είναι παχύτερα και τα «διπλά» κουλούρια, τα οποία αποτελούνται από δυο κυλινδρικά τμήματα πλεγμένα μεταξύ τους. Όσον αφορά την ποιότητα υπάρχουν τα ξεροψημένα, τραγανά κουλούρια, αλλά και τα μαλακά.
    Στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία (όπου ονομάζονται simit) είναι δημοφιλές έδεσμα το οποίο συνήθως καταναλώνεται το πρωί. Λόγω του ότι τα κουλούρια έχουν μεγάλη επιφάνεια, χάνουν τη φρεσκάδα τους πιο γρήγορα από το ψωμί σε φρατζόλες και τα φρέσκα κουλούρια είναι ιδιαίτερα νόστιμα.
    Όπως και για τις μπουγάτσες της, μεγάλη φήμη για τα ιδιαίτερα νόστιμα κουλούρια της έχει αποκτήσει η Θεσσαλονίκη (κουλούρια Θεσσαλονίκης).

    https://el.wikipedia.org/wiki/Κουλούρι
  • Κριτσίνια

    Κριτσίνια

    Το κριτσίνι είναι μακρόστενο, αλμυρό αρτοσκεύασμα της ιταλικής και της ελληνικής κουζίνας, το οποίο ξεροψήνεται τυλιγμένο σε σουσάμι. Παρασκευάζεται συνήθως από αλεύρι, μαγιά, νερό, ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, αλάτι και σουσάμι και έχει μήκος περί τα 20 εκατοστά. Πολλές φορές προστίθεται σκληρό κίτρινο τυρί, όπως παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα.
    Στην Ιταλία, τα κριτσίνια τρώγονται σαν ορεκτικό και χρησιμοποιούνται σε διάφορες σαλάτες, συνδυασμένα συχνά με προσούτο. Στη ζύμη πολλές φορές προστίθενται σκόρδο, κρεμμύδι ή ελιές και μυρωδικά όπως ρίγανη, βασιλικός και μάραθος. Στην Ελλάδα, κριτσίνια πωλούνται από κουλουρτζήδες ή σε αρτοποιεία ή πρατήρια άρτου. Τρώγονται στο χέρι σαν κουλούρι ή σαν παξιμάδι βουτηγμένα σε ελληνικό ή γαλλικό καφέ..
    https://el.wikipedia.org/wiki/Κριτσίνι
    http://en.wikipedia.org/wiki/Breadstick

    Read more

  • Παξιμάδια

    Παξιμάδια

    Ένα παξιμάδι είναι ένα σκληρό, ξηρό μπισκότο ή δύο φορές-ψημένο ψωμί ,γίνεται συνήθως από κριθάρι ή αλεύρι και μαλάκωνει με κρασί, νερό ή λάδι πριν από το φαγητό.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Rusk#Greece

    Read more

  • Τσουρέκια

    Τσουρέκια

    Το τσουρέκι είναι παραδοσιακό γλυκό ψωμί το οποίο έχει διάφορες ονομασίες ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα ονομάζεται τσουρέκι, στην Αρμενία chorek, στο Αζερμπαϊτζάν çörək, στην Βουλγαρία kozunak, στη Ρουμανία cozonac και στην Τουρκία çörek, شوريك (αραβικά), Σχηματίζεται από πλεγμένες λωρίδες ζύμης. Υπάρχουν επίσης αλμυρές εκδοχές.
    https://el.wikipedia.org/wiki/Τσουρέκι
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tsoureki
  • Τόστ

    Τόστ

    Είναι ένα είδος ψωμιού, λευκό ή με σπόρους, το οποίο χαρακτηρίζεται κυρίως από το σχήμα του. Το ψωμί ψήνεται σε ειδικές φόρμες και προορίζεται να κοπεί σε φέτες.

    Read more

  • Φρυγανιές

    Φρυγανιές

    Read more

  • Μπαγκέτα

    Μπαγκέτα

    Μπαγκέτα Η μπαγκέτα στα γαλλικά σημαίνει μικρό ραβδί και αποτελεί το τέλειο δείγμα της πραγματικής γαλλικής γεύσης. Το πιο γνωστό γαλλικό ψωμί με ελαφρό σιταρένιο αλεύρι δίνει αφράτη ψίχα και τέλεια τραγανή κόρα.
    Ιστορικά η μπαγκέτα προήλθε από ένα εξελιγμένο είδος ψωμιού, το οποίο φτιαχνόταν στη Βιέννη στα μέσα του 19ου αιώνα και η εξέλιξή του προήλθε από ένα νόμο, ο οποίος απαγόρευε στους αρτοποιούς να εργάζονται πριν από τις 4 το πρωί. Έτσι για να προλαβαίνουν να έχουν έτοιμα ζεστά ψωμιά στα ράφια τους νωρίς το πρωί, αντί για στρογγυλές μεγάλες φραντζόλες, έφτιαχναν λεπτά και μακρόστενα ψωμιά, που ψήνονταν πολύ πιο γρήγορα.
  • Τσιαπάτα

    Τσιαπάτα

    Η τσιαπάτα είναι ιταλικό άσπρο ψωμί, φτιαγμένο με σταρένιο αλεύρι και μαγιά και στα ιταλικά σημαίνει «παντόφλα». Το σχήμα του είναι μακρόστενο, πλατύ και κάπως επίπεδο και από το τέλος της δεκαετίας του 90 έγινε παγκόσμια γνωστό, στη χρήση του για την παρασκευή σάντουιτς. Η ζύμη της τσιαπάτα είναι κάπως ξινή και απορροφά πολύ νερό. Η ψίχα έχει ανοιχτούς πόρους και είναι ελαστική, ενώ η κόρα είναι λεπτή και τραγανή. Η τσιαπάτα αποτελεί το τέλειο ψωμί για σάντουιτς, για να συνοδεύσει τυριά, για σούπες και ζεστά γεύματα, αλά ιταλικά.
  • Ψωμί βρώμης

    Ψωμί βρώμης

    Είναι ένα ιδιαίτερα ελαφρύ ψωμί και το κυριότερο πολύ υγιεινό. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε φλοιό βρώμης κάνει καλό στα δόντια και στο στομάχι, ενώ είναι ιδανικό και γι αυτούς που κάνουν δίαιτα.
  • Ψωμί βύνης

    Ψωμί βύνης

    Είναι ένα σκούρο, υγρό και γλυκό ψωμί, εμπλουτισμένο με απόσταγμα και σιρόπι βύνης. Γενικότερα, είναι ένα νόστιμο ψωμί που συνδυάζεται ωραία με τσάι, με βούτυρο και μαρμελάδα και το σπουδαιότερο, διατηρείται για πολλές ημέρες.
  • pumpernickel

    pumpernickel

    Σκούρο ψωμί σίκαλης, πάμπερνίκελ, φόλκορνμπροτ
    Το pumpernickel είναι ένα νόστιμο μαύρο ψωμί με ιδιαίτερη υφή, συχνά αναμιγνύοντας σιτάρι και κριθάρι και υπάρχουν περίπου 300 παραλλαγές του. Το pumpernickel ψήνεται στον ατμό αντί σε ξερό φούρνο κι έτσι γίνεται ιδιαίτερα υγρό.
  • Bagel

    Bagel

    Το bagel ή biegel είναι ένα αρτοσκεύασμα, που παραδοσιακά πλάθεται με το χέρι σε στρογγυλή μορφή από προζυμένιο ζυμάρι, κατά προσέγγιση στο μέγεθος χούφτας, και το οποίο αρχικά βράζει για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε νερό και στη συνέχεια ψήνεται.
    Τα bagels μπορεί να δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη αλλά τελειοποιήθηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα στη Νέα Υόρκη.
    Μπορεί να εμπλουτιστεί με σουσάμι ή κομμάτια σοκολάτας. Τα bagels, που φτιάχνονται σε άλλες χώρες, συνήθως δεν τα βράζουν (μόνο τα ψήνουν) κι έτσι μοιάζουν με καθιστά απλά κουλούρια.
    Αν τύχει και τα βράσουν, οι Νεοϋορκέζοι θα αναφέρουν ότι το νερό της Νέας Υόρκης προσδίδει μια χαρακτηριστική γλύκα στο bagel που δεν υπάρχει αλλού. Παραδοσιακά στη Νέα Υόρκη το σερβίρουν με μια παχιά στρώση τυριού κρέμας, προσθέτοντας και λίγο lox (λεπτοκομμένο καπνιστό σολομό), όπως το πωλούσαν οι Εβραίοι μετανάστες από τα καροτσάκια τους στις αρχές τους 20ου αιώνα στην ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης. http://en.wikipedia.org/wiki/Bagel
  • Μάφιν

    Μάφιν

    Μικρά ψωμάκια που χωρίζονται σε γλυκά και αλμυρά, ενώ είναι ιδανικά για πρωινό ή κολατσιό. Τα μάφιν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Αμερική.
  • Μπαπ

    Μπαπ

    Φουσκωτά ψωμάκια, πολύ μαλακά, που προέρχονται από τη Σκοτία. Για να είναι νόστιμα, τρώγονται απευθείας από το φούρνο, κομμένα στη μέση και αλειμμένα με βιτάμ.
  • Μπριός

    Μπριός

    Είναι πολύ ελαφρά μικρά ψωμάκια με τραγανή χρυσαφένια κόρα. Παρασκευάζονται με ζύμη από γάλα, νερό, αβγά και βιτάμ και είναι ιδιαίτερα εύγευστα.
  • Brezel

    Brezel

    Ότι είναι για τους Έλληνες το σουσαμένιο κουλούρι είναι για τους Γερμανούς το Brezel. Το brezel είναι ένα ιδιαίτερο κουλούρι-ψωμάκι, αλμυρό, με ηλιοκαμμένη όψη και κόκκους αλατιού πάνω του, σε σχήμα χαλαρού κόμπου. Σήμα κατατεθέν για την αρτοποιία της χώρας του. Το προτιμούν ιδιαίτερα και οι Αμερικάνοι.
  • Κουλουράκια

    Κουλουράκια

    Τα κουλουράκια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, συνήθως γίνονταν το Πάσχα. Πρόκειται για μια ζυμη με βάση το βούτυρο ζαχαροπλαστικής, το παραδοσιακό σχήμα δίνονταν με χέρι , και με γυάλισμα απο αυγό στην κορυφή. Έχουν μια γλυκιά λεπτή γεύση με έναν υπαινιγμό βανίλιας. Σήμερα παράγονται όλες τις εποχές με κάθε είδους υλικό και σε κάθε σχήμα οπως, σε πλεγμένο κύκλους, , οχτάρια, στριμμένα στεφάνια, πέταλα ή ελληνικά γράμματα, κλπ. Συνήθως τρώγονται με τον πρωινό καφέ ή το απογευματινό τσάι. Όπως όλα τα γλυκά, διατηρούνται σε ξηρές συνθήκες σε ένα βάζο με καπάκι που κλειδώνει.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Koulourakia

    Read more

  • Μπισκότα

    Μπισκότα

    Το μπισκότο (biskóto) είναι γλύκισμα από ζύμη διαμορφωμένη σε μικρά και λεπτά κομμάτια, τα οποία ψήνονται καλά στο φούρνο, ώστε να γίνουν τραγανά. Τα μπισκότα μπορεί να είναι γλυκά, αλμυρά, γεμιστά κλπ. όπως μπισκότα σοκολάτας, ξηροί καρποί, γεμιστά με κρέμα, ή μπισκότα μπαχαρικών.
    https://el.wikipedia.org/wiki/Μπισκότο
    http://en.wikipedia.org/wiki/Biscuit

    Read more

  • Πίτσα

    Πίτσα

    Η πίτσα είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη, και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδική. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδική έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδική υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας.
    Το έδεσμα έχει ιταλική προέλευση και η λέξη εμφανίστηκε ήδη από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη. Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (σπαγγέτι) θεωρείται κατ'εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό φαγητό. Η κυβέρνηση της χώρας προστατεύει με νόμο την παραδοσιακή ιταλική πίτσα. Βέβαια, σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους. Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσας (στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση από τυρί, ελαιόλαδο, λαχανικά και μυρωδικά) έγινε στην Αρχαία Ελλάδα όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίτα.

    Read more

  • Σφολιατοειδή
  • Αρτοποιήματα
  • Λεπτή Ζύμη - Φύλλο
  • Έθνικ Προϊόντα
  • Ζυμαρικά
  • Αρχική
  • Εταιρεία
  • Μηχανήματα
    • Αρτοποίηση
    • Αρτοκλίβανοι
    • Γραμμες για λεπτή ζύμη και ethnic προϊόντα
    • Ζαχαροπλαστική
    • Σφολιατοειδή
    • Κουλουροποιΐα
    • Βιομηχανική Αρτοποιία
    • Συσκευασία
    • Ζυμαρικά
  • Προϊόντα
    • Σφολιατοειδή
    • Αρτοποιήματα
    • Λεπτή Ζύμη - Φύλλο
    • Έθνικ Προϊόντα
    • Ζυμαρικά
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • Πελάτες
  • Αντιπροσωπείες
  • Νέα
  • Επικοινωνία