LAPPAS CLIVANEX ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

  • Αρχική
  • Εταιρεία
  • Μηχανήματα
    • Αρτοποίηση
    • Αρτοκλίβανοι
    • Γραμμες για λεπτή ζύμη και ethnic προϊόντα
    • Ζαχαροπλαστική
    • Σφολιατοειδή
    • Κουλουροποιΐα
    • Βιομηχανική Αρτοποιία
    • Συσκευασία
    • Ζυμαρικά
  • Προϊόντα
    • Σφολιατοειδή
    • Αρτοποιήματα
    • Λεπτή Ζύμη - Φύλλο
    • Έθνικ Προϊόντα
    • Ζυμαρικά
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • Πελάτες
  • Αντιπροσωπείες
  • Νέα
  • Επικοινωνία
  • ελληνικά
  • English (UK)
JLappas

  • Αρχική
  • Προϊόντα
  • Σφολιατοειδή
  • Σφολιάτα
  • Πίτες
  • Τυρόπιτα
  • Σπανακόπιτα
  • Στριφτόπιτες - Κιχί
  • Μπουρέκια
  • Κρεατόπιτα
  • Γεμιστή Σφολιάτα
  • Ρολό Ζύμης με γέμιση τυριών
  • Μηλόπιτα
  • Στρούντελ
  • Spring Rolls
  • Cigar Rolls
  • Καλτσόνε
  • Σφολιάτα

    Σφολιάτα

    Στην αρτοποιία, η σφολιάτα είναι μια ελαφριά, λεπιοειδής, διογκωμένη ζύμη που περιέχει διάφορα στρώματα λίπους και η οποία είναι σε στερεά κατάσταση στους 20 ° C. Σε ακατέργαστη μορφή, η σφολιάτα είναι ζύμη, η οποία απλώνεται με στερεό βούτυρο και κατ 'επανάληψη διπλώνεται και ξεδιπλώνεται (χωρίς να είναι αναμειγμένο το βούτυρο με τη ζύμη, καθώς αυτό θα κατέστρεφε την φυλλοποίηση) και χρησιμοποιείται για την παραγωγή σφολιατοειδών.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Puff_pastry
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pastry

    Read more

  • Πίτες

    Πίτες

    Η πίτα είναι προϊόν ζύμης από φύλλο (π.χ. ζύμη σφολιάτας) και γέμιση. Στην Ελλάδα η γέμισή της έχει συνήθως σαν βάση τυρί φέτα και αυγό και αποτελεί πολύ δημοφιλές πρόχειρο φαγητό. Πίτες παρασκευάζουν και συνοικιακοί φούρνοι, αν και κυρίως πωλούνται σε μικροκαταστήματα. Υπάρχουν διάφορα είδη ανάλογα με το φύλλο που χρησιμοποιείται, το σχήμα, τον τρόπο παρασκευής της και τη γέμιση. Φτιάχνεται σε ταψί, κατόπιν κόβεται σε κομμάτια και ψήνεται σε παραδοσιακό ή ηλεκτρικό φούρνο. Στην παραδοσιακή τυρόπιτα χρησιμοποιούνται λεπτά φύλλα ζύμης που γίνονται με τα χέρια, πράγμα που απαιτεί αρκετή δεξιοτεχνία και πείρα ή από έτοιμο φύλλο. Η παρασκευή της απαιτεί αρκετό χρόνο, ενώ στο ελληνικό τραπέζι, ιδιαίτερα σε σπίτια της υπαίθρου, η πίτα (κάθε είδους) μπορεί να αποτελεί και το κυρίως γεύμα.

    Read more

  • Τυρόπιτα

    Τυρόπιτα

    Η τυρόπιτα είναι πίτα από ζύμη (π.χ. ζύμη σφολιάτας) ή φύλλο και γέμιση με τυρί. Το τυρί που περιέχει της δίνει αλμυρή γεύση, η οποία πολλές φορές συνοδεύεται από πικάντικη σε συνδυασμό με διάφορα μπαχαρικά (π.χ. πιπέρι).
    https://el.wikipedia.org/wiki/Τυρόπιτα
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tiropita

    Read more

  • Σπανακόπιτα

    Σπανακόπιτα

    Η σπανακόπιτα είναι είδος πίτας αποτελούμενη από ζύμη ανοιγμένη σε φύλλα και γέμιση από ψιλοκομμένο σπανάκι, φέτα, κρεμμύδι ή φρέσκα κρεμμυδάκια, αυγό και καρυκεύματα. Η γέμιση είναι τυλιγμένη ή σε στρώσεις με φύλλο (κρούστας) ζύμης με βούτυρο ή / και ελαιόλαδο, είτε σε ένα μεγάλο ταψί από το οποίο οι ατομικές μερίδες κόβονται, ή διπλώνονται σε ατομικές τριγωνικές μερίδες (βλ. burek).
    https://en.wikipedia.org/wiki/Spanakopita

    Read more

  • Στριφτόπιτες - Κιχί

    Στριφτόπιτες - Κιχί

    Στριφτόπιτα , (άλλα ονόματα: σκοπελίτικη, γιαννιώτικη)
    Συναντάται συχνά στις Βόρειες Σποράδες. Είναι τυρόπιτα σε φύλλο που έχει τυλιχτεί σπειροειδώς και στη συνέχεια τηγανιστεί. Στη Μακεδονία η μικρή στριφτή τυρόπιτα είναι γνωστή ως Κοζανίτικο "Κιχί" και ψήνεται στον φούρνο.Το μεγαλύτερο κιχί στον κόσμο παρασκευάστηκε στην Ελλάδα με βάρος 862 κιλά.

    Read more

  • Μπουρέκια

    Μπουρέκια

    Read more

  • Κρεατόπιτα

    Κρεατόπιτα

    Η κρεατόπιτα είναι μια πίτα με γέμιση από κρέας ή / και άλλα αλμυρά συστατικά. Κυρίως δημοφιλείς στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και τη Νότια Αφρική, οι κρεατόπιτες διαφέρουν από τις υπόλοιπες πίτες, με την έννοια ότι η ζύμη είναι συνήθως ευκολότερη στην παρασκευή της, σε αντίθεση με μια πιο συμβατική πίτα.

    Read more

  • Γεμιστή Σφολιάτα

    Γεμιστή Σφολιάτα

    Πρόκειται για μια πίτα . που παράγεται τοποθετώντας άψητη γέμιση - συνήθως κρέας τυριά ή και λαχανικά , σε έναν επίπεδο κύκλο ζύμης και ανοίγοντάς τον για να τυλίξει τη γέμιση, διπλώνοντας τις άκρες για να σχηματίσουν ένα σφράγισμα. Μετά το ψήσιμο, το αποτέλεσμα είναι ένα φουσκωμένο ημικυκλικό προϊόν.

    Read more

  • Ρολό Ζύμης με γέμιση τυριών

    Ρολό Ζύμης με γέμιση τυριών

    Read more

  • Μηλόπιτα

    Μηλόπιτα

    Μια μηλόπιτα είναι μια τάρτα με φρούτα στην οποία το κύριο συστατικό γέμισης είναι τα μήλα.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_pie

    Read more

  • Στρούντελ

    Στρούντελ

    Το στρούντελ (γερμαν:Strudel = δίνη) είναι ένα γλυκό με γεμιστή ζύμη. Η πιο γνωστή εκδοχή του γλυκού έχει ως βάση τα μήλα, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και κανέλα. Σε γενικές γραμμές, το στρούντελ παρασκευάζεται με ζύμη σφολιάτα ή με ζύμη για στρούντελ. Το στρούντελ συνδέεται πιο συχνά με την αυστριακή κουζίνα, αλλά σήμερα αποτελεί ένα παραδοσιακό γλυκό της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβενίας και του Νοτίου Τυρόλου της Ιταλίας.
    https://el.wikipedia.org/wiki/Στρούντελ

    Read more

  • Spring Rolls

    Spring Rolls

    Τα σπρινγκ ρολς (αγγλικά: spring rolls ) είναι μια μεγάλη ποικιλία τυλιχτών γεμιστών εδεσμάτων. Το όνομα είναι μια κυριολεκτική μετάφραση του κινεζικού juǎn Chun (春卷) (ρολό της άνοιξης ή ανοιξιάτικο ρολό) που συναντάται στην Ανατολική Ασία και τη Νοτιοανατολική ασιατική κουζίνα. Παραδοσιακά σερβίρεται κατά το Κινέζικο νέο έτος και θεωρείται σύμβολο της άνοιξης.Το υλικό της περιτύλιξης, οι γεμίσεις και η τεχνική του μαγειρέματος που χρησιμοποιούνται, καθώς και το όνομα, διαφέρουν σημαντικά.

    Τα σπρινγκ ρολ είναι δημοφιλέστατο ορεκτικό των κινεζικών εστιατορίων που βρίσκονται εκτός Κίνας.
    Παρασκευάζεται με τα παρακάτω μηχανήματα

    Read more

  • Cigar Rolls

    Cigar Rolls

    Το cigar roll είναι παρόμοιο με το spring roll και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο Ισραήλ, την Ινδία, την Ιαπωνία, το Μαρόκο, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες. Λέγεται cigar roll επειδή το σχήμα του μοιάζει με ένα πούρο. Είναι τηγανητό με λαχανικά τυλιγμένα σε αυτό, μαζί με τεμαχισμένα καρότα, αυγά, κρεμμύδια, φασόλια λαχανάκια ή ό,τιδήποτε άλλο θέλετε. Στη νότια Ταϊβάν, τα συστατικά γενικά βράζουν ή ζεματίζονται σε σκέτο νερό. Μερικές φορές προστίθεται πολύ λεπτή λευκή ζάχαρη μαζί με σκόνη φυστικιού πριν τυλιχθούν όλα τα συστατικά. Αφού τυλιχθούν, τα βάζουμε σε καυτό λάδι και αρχίζει το τηγάνισμά τους σε χρυσό καφετί χρώμα πριν από το σερβίρισμα.


    Παρασκευάζεται με τα παρακάτω μηχανήματα

    Read more

  • Καλτσόνε

    Καλτσόνε

    Το καλτσόνε είναι ένα είδος πίττας ή διπλωμένη πίτσα. Έχει το σχήμα μισοφέγγαρου και παρασκευάζεται με ζύμη ψωμιού. Το καλτσόνε αναδιπλώνεται και γεμίζουν με υλικά που χρησιμοποιούνται και στην πίτσα. Το τυπικό καλτσόνε είναι γεμιστό με ντομάτα και μοτσαρέλα, και μπορεί να περιέχει άλλα συστατικά.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Calzone

    Read more

  • Σφολιατοειδή
  • Αρτοποιήματα
  • Λεπτή Ζύμη - Φύλλο
  • Έθνικ Προϊόντα
  • Ζυμαρικά
  • Αρχική
  • Εταιρεία
  • Μηχανήματα
    • Αρτοποίηση
    • Αρτοκλίβανοι
    • Γραμμες για λεπτή ζύμη και ethnic προϊόντα
    • Ζαχαροπλαστική
    • Σφολιατοειδή
    • Κουλουροποιΐα
    • Βιομηχανική Αρτοποιία
    • Συσκευασία
    • Ζυμαρικά
  • Προϊόντα
    • Σφολιατοειδή
    • Αρτοποιήματα
    • Λεπτή Ζύμη - Φύλλο
    • Έθνικ Προϊόντα
    • Ζυμαρικά
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • Πελάτες
  • Αντιπροσωπείες
  • Νέα
  • Επικοινωνία